Wie is Rendementridder en waarom deze site?

Rendementridder biedt gratis aandelenanalyses aan. Wanneer de auteur tijd, ideeën en een interessante investeringscasus heeft wordt de analyse op de website geplaatst. Het adagium: ‘delen is het nieuwe vermenigvuldigen’ geldt voor deze website. Uit filantropische redenen is ervoor gekozen om, door middel van deze website, iets achter te laten aan de wereld. Met de hoop dat deze website frisse en nieuwe inzichten biedt aan beleggers.

Foto bij lasrobot door Maurits Giesen

Mijn naam is Enrico Jansen. Ik ben een ondernemende bedrijfseconoom aangevuld met operationele kennis. Ondanks mijn jonge leeftijd heb ik als belegger inmiddels acht jaar ervaring. Daarnaast is mijn behaalde rendement uitstekend. Mijn manier van beleggen omvat de (deep) value benadering.

De kennis over beleggen heb ik vergaard door middel van het lezen van boeken en vooral spelenderwijs. Van het maken van fouten heb ik het meest geleerd. In 2012 ben ik een aantal keer op cursus geweest bij Ad Nooten. Hij is erg goed en gedreven in het maken van technische analyses.

Mijn rendement in 2016 en 2017 was meer dan 80%.

Specialiteit

Instappen in ondergewaardeerde bedrijven. Contrair posities innemen speelt een grote rol in mijn manier van handelen. Mijn specialiteit is het innemen van posities die niet direct aantrekkelijk lijken. Ik koppel zowel fundamentele als technische analyse bij het maken van mijn beleggingsbeslissingen.

Sectoren

In alle sectoren heb ik interesse. Ik zal proberen om, in de loop van de tijd, zo veel mogelijk bedrijven in verschillende sectoren aan te kaarten en analyses over te maken.

Beleggingsprofiel

Mijn beleggingsprofiel is agressief. De doelstelling is om afgestrafte aandelen te kopen waar op korte termijn een trigger is dat de koers plotseling kan stijgen. Mocht het een keer voorkomen dat ik denk dat een aandeel zal dalen dan kan ik natuurlijk ook inspelen op een daling van de koers. De bedrijven die ik volg zijn van klein tot grote gevestigde bedrijven. Mijn portefeuille is niet heel breed en gespreid. De reden hiervan is dat ik dan veel bedrijven moet volgen en dat kost tijd. Ik heb liever een aantal gerichte investeringen die zo snel mogelijk renderen. Het is geen doelstelling om een hele brede gespreide portefeuille te hanteren, maar het zal wel kunnen als de juiste aandelen voor een goede prijs te koop zijn.

Criteria

Voordat ik over ga tot investeren kijk ik of bedrijven binnen mijn portefeuille passen. De risico/ rendementsverhouding moet goed zijn. Bedrijven moeten relatief goedkoper zijn dan de concurrentie. Bij slecht renderende bedrijven moet er een trigger op termijn zijn dat er een turnaround kan worden gecreëerd. De ervaring leert dat de meeste profijtelijke investeringen een hoge onzekerheid en een laag risico kennen.

Vragen, ideeën of op de hoogte blijven van de nieuwste analyses

Mocht u vragen of ideeën hebben om deze website of de analyses te optimaliseren; schroom dan niet en mail rendementridder! Dat kan hier. Mocht u rendementridder willen volgen dan kan dat op social media of per mail. Voor het inschrijven van de nieuwsbrief kan dat hier.

Ik sta open voor job offers en/of samenwerkingsverbanden.
Eén voor allen en allen voor één!

In onderstaande afbeelding is mijn rendementsontwikkeling over 2016 te zien.

Rendement 29-12-2016

In onderstaande afbeelding is mijn rendementsontwikkeling over 2017 te zien.

Rendement 29-12-2017

In onderstaande afbeelding is mijn huidige rendementsontwikkeling te zien (01-01-2018 t/m 30-06-2018).

Rendement 30-06-2018

Deze website is volledig door mijzelf gemaakt.