Wie is Rendementridder en waarom deze site?

Welkom op RendementRidder.nl. Deze website is voor geïnteresseerden in investeren in aandelen. Op de website staan diverse aandelenanalyses. Ik hoop dat de analyses leuk en nuttig zijn!

Mijn naam is Enrico Jansen. Ik ben een ondernemende bedrijfseconoom met operationele kennis. Vermogensopbouw, risicomanagement en waardecreatie hebben al op jonge leeftijd mijn aandacht gegrepen. Ik was 16 toen ik begon met beleggen. De kennis over beleggen heb ik vergaard door middel van het lezen van boeken en vooral spelenderwijs. Van het maken van fouten heb ik het meest geleerd. In 2012 ben ik een aantal keer op cursus geweest bij Ad Nooten. Hij is erg goed en gedreven in het maken van technische analyses.

Small caps

De laatste jaren gaat mijn focus uit naar kleine(re) bedrijven, de zogenaamde small-caps. Bij deze bedrijven is het naar mijn mening mogelijk om een voorsprong ten opzichte van de markt te bemachtigen, door:

Het liefst zie ik dat het management een groot gedeelte van de uitstaande aandelen in bezit heeft en dus ‘skin in the game’ heeft. Mijn visie is dat de kwaliteit van het management over het algemeen beter is als zij over hun eigen geld beslissingen nemen en zowel op korte- als lange termijn waarde kunnen creëren. In veel gevallen is de oprichter van het bedrijf de huidige CEO met een groot gedeelte van de uitstaande aandelen in zijn/ haar portefeuille.

Door een grotere kans op minder liquiditeit van small caps kunnen deze bedrijven grotere stijgingen of dalingen laten zien met een relatief laag volume. Dit is het risico van het vak en zorgt tegelijk ook voor kansen.

Vragen, ideeën of op de hoogte blijven van de nieuwste analyses

Mocht je vragen of ideeën hebben om deze website of de analyses te optimaliseren; schroom dan niet en mail rendementridder! Dat kan hier. Mocht je rendementridder willen volgen dan kan dat op social media of per mail. Ik zal het leuk vinden als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief en dat kan hier.

Ik sta open voor job offers en/of samenwerkingsverbanden.
Eén voor allen en allen voor één!

Deze website is volledig door mijzelf gemaakt.